MŰVÉSZETI ANATÓMIA @ EditCsanak

MŰVÉSZETI ANATÓMIA @ EditCsanak

Posted by on Mar 3, 2016 in Downloads | 0 comments


Warning: file_exists(): open_basedir restriction in effect. File(/home/editio01/public_html/wp-content/uploads/et_temp/editcsanak_2014-18515_60x60.jpg) is not within the allowed path(s): (/nfsmnt/:/data/:/usr/php73/:/usr/bin/:/apachetmp:/tmp/:/var/tmp/:/dev/urandom:/usr/lib/x86_64-linux-gnu/ImageMagick-6.8.9/bin-Q16/:/usr/local/bin/:/etc/ssl/certs/ca-certificates.crt) in /nfsmnt/hosting2_1/d/1/d12eb24e-bd44-469c-b7be-2a871d9c9378/editio.hu/web/wp-content/themes/StyleShop/epanel/custom_functions.php on line 848

Üdvözlöm!

Jó helyen jár, amennyiben az Óbudai Egyetemen MŰVÉSZETI ANATÓMIA tematikában tartott előadásaim on-line elérhető oktatóanyaga iránt érdeklődik. Az itt közzétett tartalom a Rajz- és színtanulmányok II. (Szabadkézi rajz II.) tárgyból, az Óbudai Egyetemen megtartott előadásaim frissített anyagát tartalmazza.

 

A művészeti anatómia az emberi test csont- és izomrendszert ábrázoló, művészeti indíttatással végzett tanulmánymunka. A művészeti anatómia – az orvosi anatómiától különbözően – nem foglalkozik a belső szervekkel és azok funkcióival, valamint a zsigerekkel, ezzel szemben érdekli az emberi test különböző szögekből történő ábrázolása, a csontváz és az izomzat tanulmányozása.

Az európai képzőművészetben a reneszánsz idején tudatosodott a művészekben az igény, hogy a képzőművészet lehetőleg minél hűebben ábrázolja a valóságot. Mintegy 100 év kellett ahhoz, hogy a művészeti anatómia az egyetemeken és művészeti akadémiákon alapvető tantárggyá váljon.

A flip viewer-en látható tartalom a teljes képernyő nézet “nyomtatás” parancsából kinyomtatható. (Ajánlott nyomtatási beállítás 2 vagy 4 dia/oldal.)

¤

Kizárólag oktatási célra használható fel – ©2015-2019 editcsanak@ObudaUniversty

Eredményes felkészülést kívánok!

_______________

Edit Csanák DLA

Csanák Edit DLA, ruházati formatervező művész, farmer-tervező és brand-hacker, az Óbudai Egyetem Terméktervező Intézetének oktatója. ¤ Edit Csanák DLA is a fashion designer, denim artisan and brand hacker. She designs seasonal collections for brands. Her design studio arranges product development and strategic consulting. Her company founded in 1989 offers customized denim products and designer jeans. Dr. Edit Csanák is an Associate Professor at Óbuda University, Institute of Product Design.

copyright info

Vegye figyelembe, hogy minden innen letölthető anyag szerzői jogvédelem alatt áll, és kizárólag oktatási céllal került az éterbe. ¤ Please note, that all content downloaded from this site is under copyright of the author and can be used only for educational proposal.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.