All My Eye SS04 [2004]

Posted by on Jan 27, 2015 in 2001-2010, Exhibitions, My Way, Streetwear, Womenswear | 0 comments

Mottó:

…a fantázia lényegi tevékenysége nem más, mint ellentmondó dolgok önkényes összekapcsolása egymással és átváltoztatása egymásba. Semmilyen csoda nem mond ellent a fantáziának, semmilyen csoda nem csoda, nem érthetetlen, idegenszerű dolog a fantáziának.

Ludwig Feuerbach

Cincopa WordPress plugin

All my eye! – Lárifári!  Badarság!

Az lenne? Vajon nem az öncélú és sokszor értelmetlennek tűnő fantáziálás az, amely a hiúságot provokálva ösztönöz ruházatba burkolt külsőnk végtelenül ismétlődő átváltoztatására? A ruhatervezés végső soron játék. Minden szezontól új csodát várunk. „Mit játszunk most?” – tesszük fel a kérdést, és belemegyünk a kalandba, még akkor is, ha az új játékszabály nélkülözi a realitást. Ily módon a művészet egyfajta szenvedélybetegség. A kívülálló számára nehezen magyarázható okok és késztetések vezérlik a művészt, amikor a fantázia ösztönzésére ismételten „felrakja a tétet” – játszani akar!

Az ipar realitás. Itt nincs helye a játéknak, nincsenek csodák, csak elvárások. Teljesítés és pénz. Verseny, ily módon játék, amelyben a megbízott tervező maga a játékos.

Mindezt egybevetve a designer olyan játékos, aki képes arra, hogy fantáziáját reális keretekben és a játékszabályokat tiszteletben tartva hozzon létre versenyképes csodákat. Ezeket az ipar terméknek, a kereskedelem pedig árunak nevezi. A fantázia tehát áruvá lesz. Badarság? Nem. Valóság!

„all my eye!” — „edit a Q’ray” művésznév alatt tervezett, saját-márkás street fashion kollekció. Arspoetica, a saját út keresése.

Resume in English:

 

„all my eye!” — edit a Q’ray művésznév alatt 2004-ben tervezett, saját-márkás street fashion kollekció, amely korát megelőző tartalmakat hordozott (ld. alul, letölthető linkben). Arspoetica, a saját út keresése.

 

Resume in English:

“All my eye!” was a name of a private label streetwear collection designed year 2004 for a contest, under the stage name edit a Q’ray.  It is an arspoetica, finding of own voice.

Read more about this topic here

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.