Dress Code

Dress Code

Posted by on Dec 6, 2013 in Downloads, Private Platform | 0 comments

Kézzel megcímezett borítékban érkezett a meghívó? A rendezvény részletein túl dress code is szerepel rajta?  Ebben az esetben a rendezők kikötik, milyen öltözékben várják el a megjelenést a vendégektől. Ez nemcsak az esemény minőségét határozza meg, hanem meg is kíméli a vendégeket az alul-, illetve a túlöltözöttség okozta kínosságoktól. Vajon tudjuk, hogy melyik megfogalmazás milyen viseletet követel?

White_Tie

Dress Code: White Tie – image him.uk.msn.com

White Tie: white tie a lehető legelegánsabb öltözéket jelöli, ez a kifejezés a legelegánsabb események meghívóin szerepel. Az uraknak a következő öltözetet foglalja magában: frakk, nadrág, fehér ing, fehér mellény, fehér csokornyakkendő, a hölgyeknek pedig a nagyestélyit, könyékig érő kesztyűvel kiegészítve. Ilyen öltözetet azonban csak különösen exkluzív eseményekkor kívánnak a közönségtől.

Black_Tie_agel_bradp

Dress Code: Black Tie – image thecelebrityblog.com

Black Tie: ez az előírás a White Tie-nál kicsit visszafogottabb. Az uraktól elvárás a fekete szmoking, fekete csokornyakkendővel, míg a hölgyektől az estélyi, kesztyű nélkül, ujjatlan hosszú ruha, melyet viselhetnek stólával vagy kiskabáttal, de lehet rövid koktélruha is, attól függően, hogy milyenek a helyi szokások, vagy hány órakor van maga az esemény.

Formal: nagyjából a Black Tie-nak felel meg, az uraknál fehér ing helyett elfogadott esetleg a fekete is, és ebben az esetben a nyakkendő sem kötelező. A hölgyeknek ebben az esetben is nagyestélyit illik viselni, és természetesen ne feledkezzünk meg az ékszerről sem.

Semi

Dress Code: Semi Formal – image buzzle.com

Semi-Formal: a Semi-Formal átmenet a Business Casual és a Black Tie között. Ez azt jelenti, hogy az uraknak nem szükséges szmokingot viselniük – az öltöny megfelelő. A hölgyeknek koktélruha vagy elegáns kosztüm javasolt. A kiegészítőkkel ne fogjuk vissza magunkat:  viselhető minden, ami feltűnő és hangsúlyos!

Informal: ez az előírás bár nem igényel nagyon különleges öltözéket, azért mégsem jelent egyet a Casuallel. Az irodai öltözék kicsit szabadabban. Közelebb áll tehát a Semi-Formal-hoz. Az urak viseljenek öltönyt, nyakkendőt, a hölgyek pedig kosztümöt. Szigorúan begombolt ing helyett jöhet egy megkötős blúz vagy egy kámzsás felső, de a nadrág továbbra sem lehet slendrián, a farmer pedig továbbra is kizárt. Színek terén nincs megkötés.

Bussiness_Formal

Dress Code: Bussiness Formal – image smartbusinesstrends.com

Business Formal vagy Business Standard: A fekete-fehér kombináción kívül viselhető még sötétkék, vagy szürke. Az urak esetében azonos a Semi-Formallal, a hölgyek esetében kikötés, hogy elegánsak legyenek, de amire mindenképp ügyelni kell, hogy a szoknya térd körül végződjön, és a felsőrész ne legyen túl dekoltált.

Smart_Casual

Dress Code: Smart Casual – image buzzle.com

Smart Casual: Magyarul hétköznapinak nevezhető. Ebben az esetben nincs megkötés, de a kellemetlenségek elkerülése érdekében azért nem árt betartani az alapszabályt, hogy ne viseljünk túl sportos darabokat; farmer helyett válasszunk egy divatos nadrágot, amit viseljünk egy laza pulóverrel, vagy inggel.

Casual: Ezt az öltözködési szabályt felesleges definiálni; egyszerű, kötetlen, gyakorlatilag bármilyen hétköznapi holmi viselhető, beleértve a klasszikus farmer-póló kombinációt. Ha egy rendezvény annyira kötetlen, hogy nem kell meghatározni, hogy mit viseljenek a vendégek, lehet, hogy a meghívón sem fog szerepelni a casual dress code kifejezés?

Tanulságos volt ez a cikk? Szeretnéd letölteni? Ezt itt alul megteheted.

A cikk letöltése

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.